Забележителности и забавления

Почивна база Бъчвата е ключово място, освен за почивка на брега на морето и релакс, в близост има много забележителности и места за забавление.
- 3 км от Обзор за любителите на летния нощен живот

Ако търсите купони и забавление през ноща, почивна база Бъчвата се намира на 3 километра от Обзор, където можете да откриете своя начин за развлечение. Дискотеки по плажната алеа и на самия плаж, барове разнообразна музика и танци до зори. Оживено място което никога не спи.

- Нос св. Атанас и античната крепост
- Водна пързалка в град Бяла
- Сърф училище
- Тиймбилдинг на брега на морето
- Парти на открито
Романтичните и красиви заливи край Бяла
- Частна зоологическа градина в село Горица
- Хепи Ленд
Антична крепост на нос св. Атанас

Нос Свети Атанас е едно забележително място в град Бяла, в близост до почивната база. На това място е открита антична крепост, на която се е разполагал пристанищен град.

Местонахождението и разкрива една красива панорамна гледка, на която можете да се насладите. При разкопките са отрити три древни винарни, обществена баня, пещи за производство на керамични съдове, църковен комплекс, цели улици и различни по предназначение сгради. Местните хора са се занимавали основно с производство на вино и отглеждане на лозя, освен корабоплаването и търговията на пристанището. В една от винарните има дори макет на античен древен уред за мачкане на грозде. Откритата баня в крепостта на нос Свети Атанас е имала 3 помещения – за топла вода, за студена вода и за гореща вода. Едно от най-забележителните неща в този античен град е Базиликата на ръба на скалата, която разкрива пред себе си живописна гледка. Едно истинско място, на което историята е сложила своя отпечатък и една дестинация, която си заслужава да се посети.
Навигирай
https://www.livechatalternative.com/